onsdag 18. november 2009

Dramatiske ting i vente

Det er med litt tristhet jeg har registrert at klodens beste blogg (Hildegunn), i likhet med klodens dårligste (denne), nærmest har ligget i dvale en stund. Få innlegg, lav temperatur, dårlig respons... og et fattigere Internett.

Men denne overskriften: "Ting har skjedd", avslører hva som har skjedd, nemlig... Ting!

Det ser ut til at hun har kommet til en erkjennelse av eget ståsted i universet. Et ikke hvilket som helst ståsted heller. Retorikken er storslagen, høytidelig, mystisk, og for en gangs skyld uten et eneste skjellsord. Et par utdrag:

"Veien er åpen for alle og jeg passer på hvem som er verdige å vandre den."

"Faren og fryketn kommer! Lyste svinner men skinner sterkere enn noen sinne for frykten er stor? Vil jeg seire! Selvsagt for fienden er spred og svak og klamrer seg til sine løgner og er en fiende sterkere enn noen annen kun eg kanseire for jeg må seire for der ligger alt håp! Følg med!"

Sitat: "Lyste svinner men skinner sterkere enn noen sinne...". Smak på den åpenbare logikken og den episke storheten i den setningen. DER falt min første tåre.

Og her (sitat): "...fienden er spred og svak (...) og er en fiende sterkere enn noen annen..." stemte jeg i med "Ja vi elsker", tre vers, stående. Det var svært gripende.

Jeg antar at jeg burde løpe og se "2012" mens det ennå er tid. Men i siklende spenning klarer jeg ikke annet enn å gruble over dette ene, altomfattende spørsmålet:

Er det Guds ukjente datter som nå varsler sin ankomst til Jorden?

1 kommentar:

  1. Dette er London

    Reven rasker over isen.

    Månen er gul

    Mann med frakk


    S

    SvarSlett